read
write
members
about
account

 

datedatememberrandomsearch

03/01 Direct Link
Laborare omnia vincit. Werk overwint alles. Vandaag twee grote toetsen gemaakt en aan het leren voor een nog grotere van morgen. In de vakantie was het leven wat leuker, nu is het vooral druk. Als ik dan toch latijn ga quoten; mens sana in corpore sano. Een gezonde geest in een gezond lichaam, morgen dus weer een keer sporten. Als ik nou niet steeds zoveel eet heb ik misschien ooit nog eens ook zo'n mooie platte buik. En niet plat dat je moeder zegt goh wat is je buik plat, maar een platte! Platte buik. TITATIUM. Toch maar weer leren...
03/02 Direct Link
Sneeuw!! Eerst had ik er helemaal geen zin in, al die gladheid, maar ik werd steeds vrolijker, voor ik op school was had ik er al helemaal zin in. Toets ging niet goed, maar daarna een sneeuwengel gemaakt. We wilden sleetje rijden, dus uiteindelijk aan de schoonmaker vuilniszakken gevraagd en van het heuveltje afgegleden. Een hond in het park leek het ook wel leuk en die begon om me heen te springen, heel gezellig. Gelukkig is nu alles weer weg, de leukste en beste dingen eindigen op het hoogtepunt. Naja, bijna alles. Soms moet het eerst stuklopen voor het eindigt.
03/03 Direct Link
Je zou maar dood gaan en dat iemand dan dingen over je zegt die jij totaal niet vindt kloppen. Dat lijkt me echt erg. Het enige wat je kan doen is zorgen dat zoveel mogelijk mensen weten hoe jij bent, of hoe jij wil dat ze denken hoe je bent. Hoe doe je dat? Ik denk door te laten weten dat je er bent, en dat je een mening hebt. Zoveel mogelijk schrijven, op zoveel mogelijk manieren. Ow en plaatsen natuurlijk; op internet, in de krant, in tijdschriften, in boeken, dingen schrijven voor de tv. Ja, dat moet het zijn.
03/04 Direct Link
Hoe weet je wat je wil? Ik heb totaal geen idee, ik denk dingen te willen, maar wil ik ze wel? Ik denk dingen niet te willen, maar is dat zo? Wat heb je nodig? Wat kun je extra gebruiken? Hoe kom je erachter voor jezelf wat je wil? Is er een stukje verborgen hersenen waarin is vastgelegd wat je zou moeten willen en wat je kan willen? Hoe kom je daarbij? Hebben de wetenschappers het al gevonden? Zal ik het gaan zoeken? Is dat wat ik zal gaan studeren? Om te vinden wat ik wil? Wil ik dat wel?
03/05 Direct Link
Soms komt wat je denkt te willen al best heel dicht bij. Meestal wordt het vervolgens weer net zo hard weggeschopt, maar vaak heb je nog de hoop dat het dit keer het ook echt is. Zoals vandaag, ik denk nu echt te weten dat ik neuropsycholoog wil worden. Ben alle wegen aan het uitzoeken hoe dat kan. Het is weer een gedachte om mee te spelen, maar is het een blijvende? Is het de ware? Lol, bestaat de ware? Of geloofde ik daar niet in? Hm, ik ga wel gewoon alles uitzoeken en dan zien we wel. Go ik.
03/06 Direct Link
Soms als je denkt dat je eindelijk weet hoe je dingen moet gaan aanpakken, schudt er iemand met de sneeuwbol der aarde en is alles weer verplaatst. Ben je weer terug bij af? Weet je nu wel hoe het moet? Is het iets geheel anders? Is het allemaal maar ÃÆ'©ÃÆ'©n grote test? Niemand die het weet omdat je het niemand vertelt. Je denkt dat het normaal is, dus je doet gewoon zoals altijd. Of je doet anders, zoals je het deze keer hebt bedacht. Voor je het weet wordt je teruggegooid naar de basisschool; ik zou voortaan maar uitkijken hoor!
03/07 Direct Link
Nee!! Het is niet eerlijk! Mensen met een echt doel moeten een echt goede behandeling krijgen. Ik wil een motivatie kunnen schrijven, ik wil persoonlijk iedereen overtuigen. Ik kan toch niet afhankelijk zijn van een willekeurige loting? Ik ben tot nu toe wel redelijk goed geweest in loten, maar ik knijp ‘m nu toch wel erg. Wat als ik een hele andere toekomst krijg? Ik kan niet tegen onmacht, dan kan je niemand de schuld geven. En ik heb ook totaal geen zekerheid, pas een hele poos na m'n examen, aaaaaaargh! Was het maar vast een paar maanden verder, grmbl.
03/08 Direct Link
Angst, de schijnbaar grootste drijfveer. Ben ik in zijn ban? Volgens mij ben ik dat wel degelijk. Vaak ben ik bang voor de gevolgen van dingen, anderen nemen die voor lief, waarom? Waarom durf ik niet? Door de vragen of het beter voor mij is en of ik er geen spijt van krijg. Spijt, weer zo'n woord. Spijt is misschien wel erger dan angst, want tegen de tijd dat je het voelt is er niets meer aan te doen. Zet je maar eens over je spijt heen, dat hoor je niemand zeggen. Misschien moeten we dat maar eens gaan doen.
03/09 Direct Link
Terug bij af. Het begin van het einde of het einde van het begin. In ieder geval geen eind goed al goed. Dat zal er wel nooit komen. Zodra het je niet meer met gevoelens omver blaast is er niet veel van je ervoor over. En dat is het moeilijke. Het plaatsen van het verleden, geef het maar een plek in het heden en de eventuele toekomst terwijl het verleden nog volop rondspookt. "These words are all I have so I'll write them."En dat is hoe ik me voel. Meer dan woorden zal er niet zijn, and that's final.
03/10 Direct Link
"Goodbye stranger, it's been nice. Hope you find your paradise. Trying to see your point of view. Hope your dreams will all come true."Ze zeggen het mooi. En dan loop je weg, met een leeg en zielig gevoel. Als het einde van een film met een diepe zucht waarin je alle emotie probeert uit te blazen. En dan word je wakker en zit je in hetzelfde schuitje als de dag ervoor en niets is zo mooi als het leek te gaan. "Will we ever meet again?"Nee, we zijn verandert, we zijn anders, het gaat niet. Tot ziens vreemdeling.
03/11 Direct Link
Wat nou als je zo'n veilige haven hebt gecreÃÆ'«erd in je eigen huis, je eigen kamer, met je eigen dingetjes, dat je altijd verdrietig bent als je ervan wordt weerhouden om daarheen te gaan. Jij kan weg, je gaat weg maar je voelt je nooit zo gelukkig als dat je je voorstelde. Nergens is dat plekje behalve thuis, blijf je dan altijd maar thuis? De enige manier om je goed te voelen, is om een stukje thuis mee te nemen. Het stukje thuis gedraagt zich echter nooit precies zoals je wilt, je zult je altijd ongemakkelijk voelen. Net als ik.
03/12 Direct Link
...En de scheppingsgod gaf de dieren geen stem, opdat zij een troost voor de mensen konden zijn in moeilijke tijden; tijden waarin geen tegenspraak gewenst is of nodig geacht wordt. Het klinkt als een latijn vertaling, lol. Toch is het heel fijn dat dieren niet praten en je puur liefhebben om de aandacht die je in hen steekt. En omdat het zo makkelijk is om onvoorwaardelijk van dieren te houden, zijn ze er altijd als je ze nodig hebt. Ze zullen er altijd voor je zijn, omdat je er altijd voor hen bent. Ik hou zo veel van mijn nijntjes.
03/13 Direct Link
Woorden, die heb je tenminste, die laten je blij zijn met wie je echt bent. Van je vrienden moet je het hebben. Wat is dat het? Wat krijg je van je vrienden? Het is niet al goud wat er blinkt, dus wat is dat het dan? Jaja, dat geeft stof tot nadenken. Waar zijn vrienden voor? Sommigen zijn er om je altijd bij te staan, anderen om je altijd dwars te liggen, en weer anderen zijn er puur en alleen om je dingen te leren. Ik doe te moeilijk, ben ik zo? Of valt hier soms een les te leren?
03/14 Direct Link
Ik ga nergens heen, ik blijf gewoon hier. Dat is tenslotte wat ik denk te willen, weg gaan zou me ongelukkig maken. Ik kan best alleen zijn, zolang ik dat maar thuis ben. Nee ik blijf mooi hier. Bij al mijn dingen. En als sommigen besluiten wel te gaan, moeten ze dat maar lekker zelf weten, ik zal ze niet met de nek aankijken. Ik heb nog andere neppe vrienden die mijn neppe standpunt delen. Ofzo. Nou in ieder geval ben ik nu van het gevoel af. Tij d om over andere moeilijke kwesties is het leven na te denken.
03/15 Direct Link
Als je zoveel beter bent, waarom haal ik je dan altijd naar beneden? Als je zoveel beter bent, waarom behandel ik je dan zo slecht? Als je zoveel beter bent, waarom leef ik dan niet op naar jouw standaard? Als je zoveel beter bent, waarom volg ik je voorbeeld dan niet? Als je zoveel beter bent, waarom doe ik dan niet net als jij? Als je zoveel beter bent, waarom doe ik dan niet ook positief? In de hoop er slechts iets op te lijken, ik doe daar niet aan mee. Mezelf zijn, of ontevreden zijn, of blij zijn, verwarring.
03/16 Direct Link
Ik ben ervan overtuigd dat je gewoon moet doen wat jou goed lijkt voor jezelf. Lekker je eigen keuzes maken, je eigen ding doen. Moet alleen mezelf nog even die manier van leven leren, want elke keer voel ik toch een bepaalde groepsdruk op me. En eigenlijk vind ik dat onzin, waarom zou ik groepsdruk ervaren? Mijn vrienden zullen het toch wel goed met me voor hebben? Daar valt bijna niet aan te twijfelen, anders zijn het geen echte vrienden. Nu alleen nog dat gevoel weg krijgen en ik kan me eigen levensstijl leven. Ik word met de dag gekker.
03/17 Direct Link
Het leven is echt maar net wat je er van maakt. Ik was 100% vrolijk en alles ging dan ook 100% goed. Het leven is fantastisch als je je fantastisch voelt. Ok, dat is logisch, maar ik wou het toch even gezegd hebben. En van nu af aan ga ik altijd zo vrolijk zijn, en dan gaat alles goed, en het leven zal geweldig zijn. Ja, of dat hou je nooit vol, maar niet geschoten is altijd mis. Dus, hoe vrolijker hoe beter vanaf nu. Gewoon doen wat je hart je ingeeft, en meer van die clichÃÆ'©s. Hop, hop, hop!
03/18 Direct Link
Hoe motiveer ik mezelf? Soms gewoon helemaal niet, en wat doe je dan? Nog meer niks, en het begint nogal saai te worden. Achteraf krijg je toch altijd wel spijt, wat je ook doet, lol. Waarschijnlijk klinkt dit net zo nutteloos als dat ik me voel. Maar waarom heb ik dan niet gewoon leuk huiswerk? Een spannend project om aan te pakken, of het organiseren van een bepaald uitje van de brugklas ofzo. Nee ik moet twee hoofdstukken natuurkunde doen. Een boek, een schrift en een pen. Opdrachten maken en alles onthouden voor de toets; in de toetsweek! En motiveer...
03/19 Direct Link
Positiviteit, nieuwe muziek, en bijna definitieve keuzes. Door al dat schrijven lijkt het misschien voor de hand liggend, maar ik denk dat ik echt schrijver wil worden. Wel naast een "gewone"baan want ik wil wel ruimvoldoende geld hebben. Geen idee waarom, waarschijnlijk om het vervolgens alleen maar te hebben en niet uit te geven. Dromen hebben echt een invloed op je dag, ik droomde dat ik ging optreden, een bepaald nummer zingen. Was de hele dag best vrolijk en volgens internet hoorde dat ook na zo'n droom. Geloof is een vak apart. Je moet er voldoende tijd voor hebben.
03/20 Direct Link
Tijd voor een dagje vrij. Door al dat niets te doen hebben, heb ik veel te veel huiswerk gedaan en nu ben ik m'n huiswerk even moe. Lol, dat klinkt wel heel vaag. Dus nu alleen nog een betoog maken en ik kan weer verder niksen; eigenlijk geen dagje vrij dus. Ik heb ook niet echt iets nuttigs te vertellen, aangezien ik ook niets nuttigs doe vandaag. De belspelletjes op tv worden ook steeds makkelijker, nu kan ik ze zelfs oplossen zonder na te denken. Wacht, dat doet iedereen altijd al, veel te makkelijk dus as i said. Ook nutteloos.
03/21 Direct Link
Ik kan het! Ik kan gewoon vrolijk blijven en logisch nadenken zonder raar te gaan doen! Het is gewoon fantastisch, ik voel me zoveel beter, voel me ook goed over mezelf. En het is ook nog eens fijner voor anderen. Ik ben niet perfect, ik kan het nooit zijn, maar ik moet wel ondertussen proberen de beste ik te worden die ik kan zijn. Daar heeft iedereen baat bij, en o mijn god het werkt! Ik weet niet hoe lang ik het aan ÃÆ'©ÃÆ'©n stuk vol kan houden, of dat het gewoon altijd lukt, maar het geeft genoeg motivatie, yay!
03/22 Direct Link
Jaja, dikke stress hier. Ik zat heel cool mezelf te zijn (niet dus) en opeens heeft iedereen kledingstress, dus ja ik helemaal twijfelen. Ik moet ook wat specialers aan zucht. Dus ik wat dingen bij elkaar geraapt, uiteindelijk, maar dat is natuurlijk weer niet speciaal want ik heb niets speciaals. Dus nu helemaal bedenken of ik er wat speciale make-up bij kan doen, of bepaalde armbanden, wederom niets speciaals. Ik ben moe, ik wil slapen, ik wil dat iedereen vrolijk is en niet zeurt. Nog twee hele lange dagen en dan kruip ik lekker in bed, ben ik weer alleen.
03/23 Direct Link
Jaja, al die vrolijkheid en wie wordt daar weer verdrietig van? Ik dus. Heel apart, van alle muziek krijg je zo'n melodramatisch gevoel, ik weet niet of ik het eigenlijk wel leuk vind. Daar bovenop ben ik ook nog moe en dan is alles moeilijker. Maar iets in me zegt nog steeds dat ik gewoon vrolijk moet doen dus dat doe ik dan maar. Ik ben gewoon jaloers op iedereen die het makkelijker lijkt te hebben, misschien heel onterecht, maar dat moet het zijn. Jaloers zijn is voor sukkels, ik moet gewoon gelukkig zijn. Zucht, oh wat ben ik vrolijk!
03/24 Direct Link
Ik heb het gedaan! Ik zei nee en het was goed. Ik zei nee, en ik vond het goed, Ik zei nee!! Ik zei nee! En nu voel ik me rot want nu wil ik er niets meer mee te maken hebben. Ben wel trots op mezelf, niet gehuild. Ik weet niet waarom ik het nu ineens kan, misschien wel omdat ik alles opschrijf of zo. Ik had al veel eerder moeten gaan schrijven. Maar ik kan officieel vrolijk zijn, en nee zeggen en al een beetje meer mezelf zijn. Ik ben trots en verveeld en moe en uitgeput. Pff.
03/25 Direct Link
Ik geef het toe, ik ben een groot kind. Eigenlijk ben ik helemaal niet groot dus ben ik gewoon een kind! Ik hou van bomen klimmen, ik kijk het liefst non-stop tekenfilmpjes, ik hou zelfs van stripboeken en ik ben gek. Ik wil heel veel weten en leren, maar zolang het kan wil ik zo kinderachtig mogelijk doen (zonder mezelf te irriteren dan). Dit hele verhaal slaat nergens op, maar dan moet je het ook maar niet laten schrijven door iemand die zestien wordt geschat terwijl diegene achttien is. Eigen schuld, dikke bult. En nu weer terug naar m'n studie.
03/26 Direct Link
Ik ben het hier zo zat, ik kan het wel uitkotsen; letterlijk. Ben namelijk beetje misselijk, ik dacht dat chocola me op zou vrolijken maar het maakte me misselijk. Tja, dat had ik misschien moeten voorzien. Maar goed ik ben het zat, beu, heb er genoeg van. Het is wel eindelijk echt lenteweer (qua warmte) jammer alleen dat het dan weer bewolkt moet zijn. Had ik maar een biggetje of een bokje of een lammetje, dan zouden de konijntjes ermee kunnen spelen (en ik natuurlijk). Ja ik ben verveeld. Misschien morgen toch maar wel naar school gaan tegen de verveling.
03/27 Direct Link
Morgen doe ik mijn toekomst op de bus. Spannend zeg. Kon ik mezelf maar meesturen om te kijken wie zich met mijn post bemoeit. Ik op de post. Een gaaf shirt met een adres en een ketting met een postzegel, misschien best een gave outfit. Een postoutfit. Wat zou je dan nog meer kunnen bedenken. Plantoutfits zijn al gedaan door de hippies. Ik zou het verder niet weten, misschien dat een of ander mode expert nu geÃÆ'¯nspireerd is door me. Veel meer creatiefs komt er vandaag niet uit mijn hoofd. Ik word rapper, die zijn nooit zo mega slim. Sorry.
03/28 Direct Link
Moeheid, iedereen lijkt wel vrij te hebben en ik moet ziek zijn om niet naar school te hoeven. Weer een lange dag voor de boeg, maar over twee dagen is het toetsweek en dan heb ik meer vrij, en veeeeeeeeeeeel meer toetsen. Het is ook nooit eens gewoon leuk * zeur zeur *. Moet nog best veel leren, maar dan ben ik ook klaar voor m'n examens, die ik dan ook nog moet doen * nog meer zeur zeur *. Misschien dat als ik wat meer heb geslapen ik wat minder zeur lol. Nu kan ik maar beter niets zeggen.
03/29 Direct Link
Ik wil hier weg. De mensen beginnen steeds meer op elkaar te lijken. Ze worden voorspelbaar. De uitdaging is niet meer te vinden in de mensen maar in het standaard huiswerk. Ik heb er gewoon geen zin meer in. Als ik hier niet in een half jaar weg ben dan word ik totaal gek. Zouden outsiders zich zo voelen? Interessant, misschien ben ik wel een outsider. Al zeggen bepaalde mensen natuurlijk dat ik daar het recht niet toe heb. Whatever! Want ik ben het helemaal zat, allemaal! Uit verveling laat ik me kwetsen en pesten en treiteren. Omg, hoe eng.
03/30 Direct Link
Het begin van het einde! Morgen het begin van de allerlaatste toetsweek in mijn leven. En wie kan er weer niet slapen, ik dus, vermoeiend. Geweldig, ik ben na morgen finaal uitgeput maar hopelijk wel tevreden. Eerst schrijven, dan sporten, dan praten, dan slapen. Van het weekend heerlijk met m'n lieve konijntjes spelen, top ontspanning. Ik mis Rome, misschien wil ik daar van de zomer weer naar toe, het was best mooi. Nu ga ik mezelf tot rust brengen zodat ik morgen niet gek word. De laatste woorden van deze maand en ik ben er niet bij met m'n hoofd.
03/31 Direct Link
De verloren dag, numero 31. En ik voel me net zo verloren als de dag zelf. Vroeg naar bed gaan is er weer uit geslopen. En wat iedereen ook zegt, ik voel me nog steeds alleen. Die weest optimistisch reclame komt wel verdacht vaak op een moment dat ik het nodig heb. Misschien hebben ze gewoon te veel zendtijd gekocht. Als iemand toevallig een zeer gevoelig persoon kent met goede humor stuur hem dan maar mijn kant op. Ik kan het wel gebruiken. Morgen ook nog de leukste dag van het jaar. Plus dat iedereen denkt dat ik idioot ben.